sobota, 1 czerwca 2013

Dekorowanie babeczek: róża z kremu

Moja ulubiona, a jednocześnie najprostsza dekoracja babeczek.



Do jej przygotowania potrzebujemy gęstego kremu, worka do nakładania kremu (gorąco polecam jednorazowe!) oraz tylki - (końcówki dekoracyjnej) - w kształcie szerokiej gwiazdy, oraz, opcjonalnie, posypki.


Worek napełniamy kremem. Dekorację zaczynamy od samego środka babeczki wyciskając na środek dużą porcję kremu, aż utworzy się sporego rozmiaru "gwiazda". Nakładamy krem wokół "gwiazdki" na środku w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara, tak długo, aż dojdziemy do brzegu.
Przestajemy wtedy naciskać na worek z krem i delikatnie odsuwamy worek.
"Zamkniecie" kremu możemy zasłonić np. kwiatkiem z masy cukrowej.





Całość możemy posypać jadalną posypką.



4 komentarze:

  1. O! Super to pokazałaś. :) Niedługo robię babeczki i zacznę je dekorować. Zawsze zjadałam je o wiele wcześniej! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo, bardzo fajnie! Dziękuję!

    OdpowiedzUsuń